Werkwijze

Graag nodig ik je uit voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek! Hierin kunnen we nader kennismaken en kan ik je vertellen wat ik in huis heb om jou te coachen in jouw persoonlijke weg naar een gezonde levensstijl en een gezond voedingspatroon.

Als je besluit om met mij als coach deze uitdaging aan te gaan, plannen we een intakegesprek. Van tevoren vraag ik je om een anamneseformulier in te vullen met verschillende vragen over je gewoonten en mogelijke klachten. Ook vraag ik je gedurende een week een voedingsdagboek bij te houden. In het intakegesprek bespreken we deze gegevens en kijken we waar de sterke en zwakkere punten in het voedingspatroon liggen en hoe je daarmee aan de slag kan. Ook voer ik een aantal metingen uit om je progressie goed bij te kunnen houden. Denk hierbij aan je gewicht, BMI, maar ook vetpercentage en middelomtrek.

Tijdens de vervolgconsulten meten we je regelmatig, om je ontwikkeling in kaart te kunnen brengen. Ook bespreken we hoe het gaat met het maken van gezondere keuzes en werken we toe naar steeds meer zelfstandigheid.

Ik werk met een abonnement. Je betaalt een vast bedrag per maand en je hoeft dus geen losse consulten te betalen. In ruil daarvoor kun je zo vaak langskomen als je wilt.
Zeker in het begin en wellicht het grootste gedeelte van het traject is het goed om elkaar wekelijks te zien, zodat ik je goed kan begeleiden en coachen. Hoe lang het traject duurt, kunnen we onderling afstemmen.

Naarmate de afspraken vorderen, leer je steeds meer over wat gezonde keuzes zijn en hoe je deze zelf kunt toepassen. Zo leer je steeds meer je eigen voedingsplan te maken. Ik ben er altijd om je te coachen. In het begin zal ik veel voor je plannen, later zal je dit meer en meer zelf gaan doen. Zo leer je om ook zonder mijn hulp zelf gezonde keuzes te maken! Wanneer het goed gaat kunnen we de afspraken plannen met wat meer tijd er tussen, zodat je niet plotseling zonder hulp  aan de slag moet, maar zien we elkaar eens in de paar weken nog om te bespreken hoe het gaat en kan ik je ondersteunen waar nodig.

Ook zal ik tijdens elke afspraak je meer informatie verschaffen over verschillende onderwerpen, zoals koolhydraten, vetten, suiker, gezonde hormonen, etc. Als je zelf een onderwerp hebt wat je graag wil bespreken, laat dat me dan gerust weten.

Uiteraard ga ik vertrouwelijk om met alle persoonlijke gegevens die je met me deelt en mag je vertrouwen op een veilige omgeving.

Naast het coachen in een gezond voedingspatroon, ben je ook welkom voor begeleiding en coaching wanneer je lichamelijke problemen hebt of wanneer ej wilt afvallen.