Reacties van klanten

André (53 jaar):

Als 53 jarige man die al jaren probeerde af te vallen waarbij hongergevoel, hoofdpijn en hele toestanden van soms ingewikkelde diëten voorbij kwamen, had ik voor deze aanpak nogal wat eisen gesteld om er aan te beginnen.
Ik wilde geen hongergevoel (ga ik toch hartige dingen snoepen), geen hoofdpijn en het moest aansluiten bij de dingen die ik al at.
Dat bleek gewoon te kunnen; sterker nog: dat was het uitgangspunt. De eerste motivatie begon te ontstaan.
Bij de eerste keer wegen bleek dat niet alleen het gewicht bepaald werd, maar ook zaken als gewicht van de spieren, de botten, vocht, BMI, vetpercentage, etc. Bij een tweede weging werd duidelijk dat ik qua gewicht toegenomen was als het om de spieren ging; maar onder de streep toch was afgevallen. Het vetpercentage was namelijk flink afgenomen. Door de toename van spierweefsel was ik (maar) een kilo per week afgevallen. Wat mij motiveerde was dat ik op de diverse meetpunten verbetering zag; dat gaf extra motivatie. Dit terwijl ik in vorige pogingen met een kilo per week afvallen niet tevreden was geweest. Nu zag ik de waardes die te hoog waren zakken en de waardes die omhoog mochten stijgen. Een glimlach verschijnt er dan om je mond en in je hoofd; echt goed voor de motivatie kan ik verklappen.
Het inzicht wat ik kreeg in voeding; mineralen, vet, calorieën, etc, middels hand-outs, werkte positief mee in het maken van de juiste keuzes; waar zit voedingswaarde in en waar heb je dus binnen de kortste keren weer honger door omdat het wel vult, maar geen voedingswaarde heeft.
Zoveel mogen eten waarbij ik eerst dacht, dat is wel erg veel. Het waren echter de juiste dingen die ik veel mocht en mag eten, waardoor ik geen honger had en had geleerd om de juiste tussendoortjes te pakken.
Het is dus meer geworden dan een dieet. Ik heb geleerd wat voeding doet en daarin de juiste keuzes te leren maken. Een andere voedingsstijl. Die overigens voortkwam uit m’n eigen eetstijl. Door de foute voeding weg te laten en te ondervinden dat je heerlijk kunt blijven eten, maar nu met de voeding die de juiste waardes heeft, heb ik mezelf een andere voedingsstijl aangeleerd; nooit gedacht dat ik die bereidheid zou krijgen. Dat dit toch gebeurd is, komt door de gesprekken/gesprekjes; mondeling of via de WhatsApp. Motiverende gesprekken; niet dwingend of belerend.
De kracht in deze manier van afvallen zit in de (ontspannen) coaching waardoor je inzichten krijgt die je nog niet had, het op meer zaken meten van alleen het gewicht en dat het aansluit op je eigen eetpatronen waar het beste van blijft bestaan.
Weet je: ik heb er gewoon plezier in gekregen.

Francine (24 jaar):

Ik kon altijd alles eten wat ik wilde, waarbij ik een verslaving voor fastfood ontwikkelde. Ik at niet super veel, maar wat ik at bestond alleen maar uit verkeerde vetten. Ook was ik verschrikkelijk verslaafd aan energiedrankjes. Langzaamaan werd ik natuurlijk dikker, dit ging geleidelijk. Tot ik weer nieuwe kleren moest kopen omdat mijn broek niet meer dicht kon. Of dat shirtje weer niet paste.
Gelukkig kon ik, met gezonde tegenzin, beginnen aan een gezondere leefstijl onder begeleiding van de voedingscoach. Natuurlijk kwam ik van tevoren met allerlei eisen, dit moet persé in het menu, dit lust ik echt niet, enzovoort. Tot mijn grote verbazing mocht ik beginnen aan een heerlijk menu. Daarin werd zelfs, als eventuele optie, de mogelijkheid gegeven om rustig af te kicken van mijn energiedrankjes.
Ik ben niet alleen in gewicht, maar ook in centimeters, vetpercentage en visceraal vet enorm gedaald. Het is ontzettend goed vol te houden en ik mag gewoon blijven eten wat ik lekker vind. En het leukste is niet persé dat ik ben afgevallen en blijf afvallen, maar dat ik mijn kleren weer begin te passen en me een stuk gezonder voel en ben!